De Ring Spotlight Cam installeren in de Ring-app

De Ring Spotlight Cam Wired in de Ring-app installeren is een fluitje van een cent. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

1. Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar 'Ring'.
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

2. Maak je eigen account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer 'Account aanmaken'.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

3. Tik op 'Set Up a Device' (Een apparaat instellen)

Tik op 'Set Up a Device' (Een apparaat instellen) en selecteer 'Security Cams' (Beveiligingscamera's).

4. Scan de QR-code of MAC ID-barcode op het Ring-apparaat

Scan via de Ring-app de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking:

1. Tik op Klaar om te scannen
  2. Richt de camera van je smartphone op de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking
  3. Centreer de code op het beeld van de camera in de onderste helft van het scherm
  4. Wanneer de code wordt herkend zie je een groen vierkant en een pop-up met een afbeelding van je apparaat

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code:

• Beweeg de camera dichter bij of verder af van de QR-code om scherp te stellen
  • Zodra de camera is scherpgesteld, houd je deze een paar seconden stil
  • Als de camera niet scherpstelt, reinig je de cameralens, ga je naar een goed verlichte ruimte en probeer je het opnieuw

Als je problemen blijft ondervinden:

1. Tik op Andere opties onder de scanner
  2. Tik op Kan de QR-code niet scannen
  3. Tik op Code handmatig invoeren (dit komt overeen met de cijfers van de pincode onder de QR-code)
  4. Zoek je apparaat in de lijst
  5. Voer je vijfcijferige pincode in. Deze vind je onder de QR-code

5. Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken.

Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Spotlight Cam niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

6. Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Spotlight Cam om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in het account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst 'Custom...' (personaliseren) te selecteren.

7. Sluit de Spotlight Cam aan

Sluit de Spotlight Cam Wired aan op een stopcontact in de buurt van de wifirouter. Dit zorgt voor een goede verbinding met het wifinetwerk tijdens de installatie.

8. Zet de Spotlight Cam in de configuratiemodus

Duw de knop aan de bovenkant van de Spotlight Cam in en laat deze los. Tik wanneer het lampje aan de onderkant van de Spotlight Cam wit knippert op 'Doorgaan' in de Ring-app.

9. Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op 'Join' als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifinetwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifinetwerk van Ring, of als je in stap vier hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar je startscherm op je telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar 'Instellingen' en tik op 'Wi-Fi'.
    • Bij Android moet je mogelijk naar 'Verbindingen' navigeren en dan naar 'Wi-Fi'.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • 'Ring-' gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • 'Ring-configuratie' gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je 'Instellingen' en ga je terug naar de Ring-app.

10. De Spotlight Cam met WiFi verbinden

Zorg ervoor dat je het wifiwachtwoord bij de hand hebt.

• Selecteer het wifinetwerk
    • Als er meerdere wifinetwerken zijn, kies tijdens de installatie dan het netwerk dat zich het dichtst bij de Spotlight Cam bevindt.
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op 'Continue'.

Let op: nadat er verbinding is gemaakt met het wifinetwerk, voert de Spotlight Cam mogelijk een update uit van zijn interne software. Tijdens een update knippert het licht aan de onderkant van het apparaat wit. Wanneer het witte lampje stopt met knipperen, kun je op 'Continue' (doorgaan) tikken in de Ring-app en de Spotlight Cam gebruiken.

11. Test het apparaat

Zodra de Spotlight Cam is bijgewerkt en ingesteld, configureer je de bewegingszones van de Spotlight Cam en open je het livebeeld om de camera te testen.