Livebeeld gebruiken

Met livebeeld kun je zonder Ring Protect-abonnement realtime video's streamen vanaf je Ring-videodeurbellen en -beveiligingscamera's. Dit doe je via de Ring-app of via Ring.com. Zowel accounteigenaren als gedeelde gebruikers hebben toegang tot livebeeld.

Met een Ring Protect-abonnement kun je video-opnamen van livebeeld-sessies en -gebeurtenissen maken.

Acties in livebeeld

Afhankelijk van het Ring-apparaat dat je gebruikt, zijn er bepaalde acties die je kunt uitvoeren tijdens het gebruik van livebeeld.

• Geluid inschakelen - Luister naar wat er rond je huis gebeurt. Selecteer de luidsprekerknop om dit in te schakelen. Icon_Audio_Dark.png
  • Tweerichtingsspraak - Spreek met wie er bij het apparaat staat. Icon_TwoWay_Dark.png
    • Selecteer de microfoonknop om te beginnen met praten. mic_on__e993_.jpg
  • Sirene activeren - Laat de sirene van een beveiligingscamera klinken.
    • Selecteer de knop met het uitroepteken en bevestig je keuze in het pop-upvenster. Icon_Siren_Dark.png
  • Lichten inschakelen - Schakel de lichten in.
    • Selecteer de lichtknop om de lichten in of uit te schakelen. Icon_Light_Dark.png

Het livebeeld wordt na 10 minuten automatisch uitgeschakeld.

Livebeeld gebruiken in de Ring-app

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op een foto van je videodeurbel of beveiligingscamera. Livebeeld wordt geopend.
  3. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen doen:
    • Schakel het geluid in door op de luidsprekerknop te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Gebruik tweerichtingsspraak door op het microfoonpictogram te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Schakel de verlichting in door op de lichtknop te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's met verlichting)
    • Activeer de sirene door op de knop met het uitroepteken te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's).
  4. Tik op de knop Live beëindigen om livebeeld te beëindigen.

Let op: voor sommige functies moet je mogelijk de besturingssoftware van je mobiele apparaat bijwerken en de nieuwste versie van de Ring-app downloaden om toegang te krijgen.

Toegang tot livebeeld

Als je verschillende videodeurbellen of beveiligingscamera's op dezelfde locatie hebt, heb je voor elk apparaat afzonderlijk toegang tot livebeeld.

1. Tik op het menu (≡) linksboven in de Ring-app.
  2. Tik op Apparaten en selecteer een videodeurbel of beveiligingscamera.
  3. Tik op Livebeeld.
  4. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen doen:
    • Schakel het geluid in door op de luidsprekerknop te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Gebruik tweerichtingsspraak door op het microfoonpictogram te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Schakel de verlichting in door op de lichtknop te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's met verlichting)
    • Activeer de sirene door op de knop met het uitroepteken te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's).
  5. Tik op de knop Live beëindigen om livebeeld te beëindigen.

Livebeeld starten vanuit een camerabeeld uitschakelen

1. Tik op het menu (≡) linksboven in de Ring-app.
  2. Tik op Apparaten en selecteer een videodeurbel of beveiligingscamera.
  3. Tik op Video-instellingen.
  4. Schakel Tik op Camerabeeld voor livebeeld uit.
Als je nu op de tegel Camerabeeld op het dashboard tikt, ga je naar de van dat apparaat in plaats van dat livebeeld automatisch wordt gestart. Herhaal dit proces indien nodig voor andere apparaten.

Beeld-in-beeldweergave in livebeeld

Beeld-in-beeldweergave in livebeeld is een Ring Protect Plus-abonnementsfunctie voor de Ring-app.

Als je livebeeld bekijkt en de Ring-app minimaliseert, kun je nog steeds tot 10 minuten livebeeld bekijken in een klein venster in de hoek van je scherm. Als je beeld-in-beeldweergave in livebeeld gebruikt, heb je geen toegang tot de besturingselementen van livebeeld. Als je deze wilt gebruiken, tik je op het venster en vervolgens op het pictogram Volledig scherm om terug te keren naar livebeeld in de Ring-app.

Tik rechtsboven op de x als je beeld-in-beeldweergave in livebeeld wilt sluiten.

Beeld-in-beeldweergave uitschakelen
  1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het menu (≡).
  3. Tik op Apparaten en selecteer een videodeurbel of beveiligingscamera.
  4. Open Livebeeld.
  5. Tik rechtsonder op de knop Meer.
  6. Schakel Beeld-in-beeldweergave in livebeeld uit.

Livebeeld gebruiken op Ring.com

Als accounteigenaar of gedeelde gebruiker kun je livebeeld ook op Ring.com gebruiken nadat je hebt ingelogd met de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee je inlogt op de Ring-app.

Ondersteunde browsers

Livebeeld wordt alleen in bepaalde browsers ondersteund. Zie onderstaande tabel voor de recentste compatibiliteitsinformatie.

Browser Desktopversie

Mobiele versie (Android)

Mobiele versie (iOS)

Google Chrome

84.0 of hoger

84.0 of hoger

84.0 of hoger

Safari

13.0 of hoger

N.v.t.

15.0 of hoger

Firefox

95.0 of hoger

95.0 of hoger

40.2 of hoger

Microsoft Edge

84.0 of hoger

84.0 of hoger

84.0 of hoger

Opera

70.0 of hoger

61.0 of hoger

3.2 of hoger

Brave

1.12 of hoger

1.12 of hoger

1.12 of hoger

Samsung Internet

N.v.t.

13.0 of hoger

N.v.t.

Silk

N.v.t.

84.0 of hoger (FireOS)

N.v.t.

Toegang tot livebeeld op Ring.com

1. Log in op je Ring-account met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als waarmee je inlogt op de Ring-app.
  2. Selecteer een van de foto's onder het gedeelte Camera's voor een camera of deurbel. Livebeeld wordt vervolgens geopend.
  3. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen doen:
    • Schakel het geluid in door de luidsprekerknop te selecteren (beschikbaar voor deurbellen en camera's).
    • Gebruik tweerichtingsspraak door het microfoonpictogram te selecteren (beschikbaar voor deurbellen en camera's). Je browser kan vragen Ring.com toestemming te geven voor toegang tot je microfoon. Als dit gebeurt, selecteer je Toestaan.
    • Schakel de verlichting in door de lichtknop te selecteren (beschikbaar voor Spotlight Cams en Floodlight Cams).
    • Activeer de camerasirene door de knop met het uitroepteken te selecteren.
  4. Selecteer de knop Live beëindigen om livebeeld te beëindigen.

Livebeeld voor meerdere camera's

Met livebeeld voor meerdere camera's, beschikbaar voor Ring Protect Plus-abonnees, kun je livebeeld starten op Ring.com (in een desktopbrowser) voor maximaal vier Ring-apparaten tegelijk op één locatie. Meer informatie over .