Een gedeelde gebruiker toevoegen aan je Ring-account

Ontdek hoe je een vriend of familielid gedeelde toegang geeft om video's te bekijken, op te slaan en te delen op Ring-apparaten naar keuze.

Hoe gedeelde toegang werkt

Als accounteigenaar kun je de toegang voor specifieke Ring-apparaten delen met vrienden, familie, gebruikers of wie je maar wilt. Deze worden gedeelde gebruikers genoemd. Wanneer je gedeelde gebruikers hebt toegevoegd, ontvangen ze een e-mailbericht dat ze kunnen accepteren als ze zijn ingelogd op hun Ring-account.

Op deze manier hoef je als accounteigenaar nooit je wachtwoord met iemand te delen.

Een gedeelde gebruiker toevoegen

Vanuit de Ring-app:

  1. Tik op het bovenste menu (≡).
  2. Tik op Apparaten.
  3. Tik op het apparaat dat je wilt delen.
  4. Blader omlaag en tik op Gedeelde toegang.
  5. Tik op Gebruiker toevoegen.
  6. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen als gedeelde gebruiker.
  7. Schakel de apparaten in die je wilt delen.
  8. Tik op Toegang verlenen in het pop-upvenster.
  9. Tik op Uitnodiging verzenden om toegang te delen.

Vanuit een browser op je mobiele telefoon of desktop:

  1. Log in op je account via Ring.com.
    • Als je een desktop gebruikt: tik bovenaan op het startpictogram van het Dashboard.
    • Als je een mobiel apparaat gebruikt: tik op het bovenste menu (☰).
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Gedeelde toegang.
  4. Tik op het plusteken (+) onder Gebruikers.
  5. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen als gedeelde gebruiker.
  6. Selecteer de apparaten die je wilt delen.
  7. Tik op Uitnodiging verzenden om toegang te delen.

Informatie over het toevoegen van een gedeelde gebruiker of gastgebruiker voor Ring Alarm.

Uitnodigingen voor gedeelde gebruikers

Heeft iemand een of meerdere Ring-apparaten met je gedeeld? Controleer je e-mail. Als het goed is, heb je op het e-mailadres dat de accounteigenaar heeft opgegeven een melding ontvangen. Deze uitnodigingslink is om veiligheidsredenen 7 dagen geldig. De accounteigenaar kan de uitnodiging altijd opnieuw verzenden als de link is verlopen. 

  1. Open het e-mailadres van de gedeelde gebruiker vanuit Ring en tik op de knop Toegang beheren.
  2. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Ring-account.
  3. Onder Gedeelde gebruikers in het overzicht zie je een uitnodiging van de accounteigenaar.
  4. Tik op Beheren.
  5. Je kunt de uitnodiging accepteren of weigeren. Tik op Accepteren om toegang te krijgen tot de gedeelde apparaten.
  6. Als je nu de Ring-app opent, zie je het Ring-apparaat van de accounteigenaar op je startdashboard. Het kan 15 minuten duren voordat het proces is voltooid.

Rollen van de accounteigenaar

De accounteigenaar kan alle apparaatinstellingen beheren, inclusief toegangsbeheer voor alle gedeelde gebruikers, videobeheer en meer functies van het overzicht.

Rollen van gedeelde gebruikers

Een gedeelde gebruiker is een persoon die gemachtigd is om live-video's te bekijken, video-opnamen te bekijken en meldingen of waarschuwingen te ontvangen voor het gedeelde Ring-apparaat. Als gedeelde gebruiker kun je:

  • Meldingen ontvangen en beantwoorden wanneer iemand aanbelt of de bewegingssensoren van camera's activeert
  • De videogeschiedenis bekijken als de accounteigenaar een een Ring Protect-abonnement heeft
  • Ring- en bewegingsmeldingen beheren op je mobiele apparaat
  • Video's rechtstreeks bewaren en delen op een smartphone, tablet, laptop of computer
  • Slimme sloten gebruiken en/of het Ring Alarm-systeem in- of uitschakelen

Om veiligheidsredenen kunnen gedeelde gebruikers geen van de volgende handelingen uitvoeren:

  • Een Ring Protect-abonnement afsluiten voor een apparaat als iemand anders de accounteigenaar is
  • Opgeslagen video's of gedeelde video's verwijderen
  • Apparaten verwijderen uit het account van de accounteigenaar
  • Apparaatinstellingen wijzigen of aanpassen
  • Gedeelde gebruikers toevoegen

Gedeelde gebruikers verwijderen

Als accounteigenaar kun je de toegang van een gedeelde gebruiker tot één, een paar of alle Ring-apparaten die je eerder hebt gedeeld, verwijderen.

Vanuit de Ring-app:

    1. Tik op het bovenste menu (≡).
    2. Tik op Apparaten.
    3. Tik op het apparaat dat je wilt delen.
    4. Blader omlaag en tik op Gedeelde toegang.
    5. Selecteer de gedeelde gebruiker die je wilt verwijderen.
    6. Je hebt de optie om de apparaten uit te schakelen waarvan je de toegang wilt intrekken, of om de gebruiker volledig te verwijderen.
    7. Tik op Opslaan (of verwijderen) om je selectie te bevestigen.

Vanuit een browser op je mobiele telefoon of desktop:

    1. Log in op je account via Ring.com.
      • Als je een desktop gebruikt: tik bovenaan op het startpictogram van het Dashboard.
      • Als je een mobiel apparaat gebruikt: tik op het bovenste menu (☰).
    2. Tik op Instellingen.
    3. Tik op Gedeelde toegang.
    4. Selecteer de gedeelde gebruiker die je wilt verwijderen.
    5. Je hebt de optie om de selectie van de apparaten op te heffen waarvoor je de toegang wilt intrekken, of om de gebruiker volledig te verwijderen.
    6. Tik op Opslaan (of verwijderen) om je selectie te bevestigen.