De Ring-app geeft geen video weer of maakt geen verbinding met mijn Ring-apparaat

Als je livebeeld niet kunt openen, geen video in de Ring-app kunt bekijken of als de camera wegvalt wanneer je het bericht Apparaat actief inschakelen krijgt, is er mogelijk een probleem met de gegevensoverdracht tussen het apparaat en de Ring-app. Volg deze stappen om problemen met het apparaat op te lossen.

Als je een roze video van de beveiligingscamera ziet, probeer deze dan vanuit de Ring-app opnieuw op te starten.

Zaken die je moet controleren

Controleer of livebeeld is ingeschakeld

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op menu (≡) en vervolgens op Apparaten.
  3. Tik op het Ring-apparaat.
  4. Tik op Apparaatinstellingen.
  5. Tik op Video-instellingen.
  6. Ga naar Livebeeld en schakel deze in (blauw)
  7. Tik op menu (≡) en vervolgens op Instellingen.
  8. Tik op Standen.
  9. Bevestig dat Livebeeld voor alles (of de relevante standen) is ingeschakeld.

Controleer de wifiverbinding van je mobiele apparaat

Bekijk de wifiverbinding in de instellingen van je mobiele apparaat. Is het een sterk signaal? Als dit niet het geval is, moet je mogelijk je wifinetwerk aanpassen of opnieuw verbinding maken.

Controleer de verbinding tussen de wifirouter en het Ring-apparaat

Als de internetsnelheden goed zijn, is er mogelijk nog steeds een probleem met de sterkte van het signaal tussen de router en het Ring-apparaat. De signaalsterkte is net zo belangrijk als de snelheid bij het verzenden van een video van het Ring-apparaat naar de Ring-app.

Controleer in de app Ring de sterkte van het wifisignaal van het Ring-apparaat

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op het menu (≡) en vervolgens op Apparaten.
  3. Selecteer het Ring-apparaat dat je wilt testen.
  4. Tik op Apparaatstatus.
  5. Kijk op het scherm van Apparaatstatus naar de signaalsterkte (in het gedeelte Netwerk).

Probeer dit eens

Zorg ervoor dat je Ring-app up-to-date is en werk het besturingssysteem van je mobiele apparaat bij

Haal de router uit de kast of achter de bank vandaan

Hiermee verbeter je op eenvoudige wijze de verbinding en de algehele prestaties van het apparaat.

wifinoise_couch.gif wifinoise_closet.gif
Haal de router achter de bank vandaan
Haal de router uit de kast

Breng indien mogelijk de router en het Ring-apparaat dichter bij elkaar

Probeer deze oplossing voor een mogelijk slecht signaal dat wordt veroorzaakt door de afstand tussen de router en het Ring-apparaat, de indeling van het huis, storingen door andere apparaten als tv's of spelsystemen, of materialen in huis zoals stucwerk, baksteen, metaal, grote spiegels of glazen deuren.

Je apparaat via de Ring-app opnieuw opstarten.