De Ring Video Doorbell (2e generatie) instellen in de Ring-app

De Ring Video Doorbell (2de generatie) instellen in de Ring-app is eenvoudig.

Alle slimme deurbellen van Ring hebben verwijderbare voorpanelen. Resetknoppen en oplaadpoorten voor de batterij bevinden zich meestal onder het voorpaneel. Voor deze specifieke deurbel moet je echter de montagebeugel verwijderen om de instelknop te kunnen zien. Om de bevestigingssteun van de achterkant van de Ring Video Doorbell (2de generatie) te halen, plaats je twee vingers op de bevestigingssteun en trek je de deurbel vervolgens met de andere hand recht naar achteren om de magneet los te maken die ze bij elkaar houdt.

Klik hier als je niet zeker weet of je de eerste of tweede generatie Ring Video Doorbell hebt.

Blader omlaag voor een stapsgewijze installatiehandleiding.

1. De meegeleverde batterij opladen

Laad de batterij volledig op door deze op een USB-poort aan te sluiten met de meegeleverde oranje kabel.

De batterij is volledig opgeladen wanneer alleen het groene lampje brandt.

Klik hier voor meer informatie over het opladen van de batterij.

2. Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• ga op je mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar Ring.
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

3. Maak een account of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer Account aanmaken.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

4. Tik op Apparaat instellen

Tik op een apparaat instellen en selecteer de videodeurbellen.

5. Scan de QR-code of MAC ID-barcode op het Ring-apparaat

Scan via de Ring-app de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking:

1. Tik op Klaar om te scannen
  2. Richt de camera van je smartphone op de QR-code op je Ring-apparaat of productverpakking
  3. Centreer de code op het beeld van de camera in de onderste helft van het scherm
  4. Wanneer de code wordt herkend zie je een groen vierkant en een pop-up met een afbeelding van je apparaat

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code:

• Beweeg de camera dichter bij of verder af van de QR-code om scherp te stellen
  • Zodra de camera is scherpgesteld, houd je deze een paar seconden stil
  • Als de camera niet scherpstelt, reinig je de cameralens, ga je naar een goed verlichte ruimte en probeer je het opnieuw

Als je problemen blijft ondervinden:

1. Tik op Andere opties onder de scanner
  2. Tik op Kan de QR-code niet scannen
  3. Tik op Code handmatig invoeren (dit komt overeen met de cijfers van de pincode onder de QR-code)
  4. Zoek je apparaat in de lijst
  5. Voer je vijfcijferige pincode in. Deze vind je onder de QR-code

6. Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

7. Het apparaat een naam geven

Selecteer een specifieke naam voor de Video Doorbell (2de generatie) om het apparaat te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst te personaliseren.

8. De Video Doorbell in de configuratiemodus zetten

Duw de oranje knop aan de achterkant van de Ring Video Doorbell in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van de Video Doorbell een ronddraaiende witte verlichting te zien is, tik dan in de Ring-app op Continue of Doorgaan.

9. Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op Aanmelden als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifinetwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifinetwerk van Ring, of als je in stap zes hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar Instellingen en tik op Wifi.
    • Bij Android moet je mogelijk naar Verbinding navigeren en vervolgens naar Wifi.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring in de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • Ring- gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • Ring Setup gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je Instellingen en ga je terug naar de Ring-app.

10. De Video Doorbell aansluiten op wifi

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en het wachtwoord van het wifinetwerk bij de hand hebt.

• Selecteer je wifinetwerk.
    • Als je meerdere wifinetwerken hebt, kies je tijdens de installatie het netwerk dat zich het dichtst bij de Video Doorbell bevindt.
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op Doorgaan.

Let op: nadat verbinding is gemaakt met het wifinetwerk, voert de Video Doorbell mogelijk een update uit van de interne software. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie.

Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

11. Test het apparaat

Zodra je Video Doorbell is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.

Als je de Ring Video Doorbell (2de generatie) aansluit met vaste bedrading op je bestaande deurbelsysteem en je je oude geluidssignaal nog steeds wilt horen, kun je een geluidssignaal voor in huis instellen in de Ring-app. Klik hier voor meer informatie over het configureren van je deurbel voor een geluidssignaal voor in huis.

Klik hier voor informatie over het installeren van de Ring Video Doorbell (2e generatie) met een bestaande deurbel.

Klik hier voor informatie over het installeren van de Ring Video Doorbell (2e generatie) zonder een bestaande deurbel.